Temizlik Ürünleri Satın Alınırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

20-01-2021 16:12
Temizlik Ürünleri Satın Alınırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Öncelikle hangi amaç ve yüzeyde kullanılacaksa ona uygun bir temizlik ürünü tercih edilmelidir. Alerjisi ya da hassas bünyesi olan kişiler ise buna uygun temizlik ürünü seçmelidir. Birçok üründe olduğu gibi temizlik kimyasallarında da son kullanma tarihi oldukça önemlidir yani temizlik ürünü alırken son kullanma tarihine de bakmak gerekmektedir. Bir diğer önem arz eden konu ise güvenilir temizlik ürünleri markalarını tercih etmektir. Tabiri caizse tüketici merdiven altı üretim ürünlerinden kaçınmalıdır çünkü temizlik malzemesi dediğimiz noktada aslında birkaç çeşit kimyasalın bir araya gelmesinden bahsediyoruz. Ev temizliği için test edilmiş onaylanmış ev temizlik ürünleri ilk tercihiniz olmalı, para ise son düşüneceğiniz şey olmalıdır.

Temizlik Ürünlerinde Kullanılan Kimyasallar:

·Dezenfektanlar

·Deterjanlar

·Alkali Ajanlar ( sodyum hidroksid, amonyak)

·Asitler

·Su yumuşatıcıları

·Solventler (kimyasal çözücüler)

·Korozyon önleyiciler (monoethanolamin)

·Tabaka oluşturucular ve parlatıcılar ( akril polimerler, polietilen)

·Koruyucu maddeler( benzalkonium klorid, formaldehid, isotiazolinonlar)

·Parfüm ve esanslar

·Bor (temizlik ürünlerinde kullanılan madendir)

Evcil Hayvanı Olanlara Temizlik Önerileri;

Kimi zaman birkaç kimyasalın kokusu bile biz insanoğlunu oldukça etkiliyorken, gününün tamamını zeminde gezinerek, oynayarak, yatarak ya da eşyaları koklayarak geçiren evcil dostlarımızın bu tarz temizlik kimyasallarının içinde bulunan amonyak, formaldehit, fetol gibi kimyasallardan doğrudan etkilendiğini fark edebiliyoruz.

Koku gidermek ve yüzeyleri temizlemek için "karbonat” kullanabiliriz. Oldukça faydalı doğal bir temizleyici olan karbonat ile kahve lekelerini, masa üstünde kalmış inatçı lekeleri, halılarınızı hatta evcil hayvanlarınızın mama kaplarını bile temizleyebilirsiniz.

Evcil hayvanlarımızın sürekli üzerinde bulunduğu zeminin temizliğini sağlamak içinse "sirke ve su” ikilisini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Bu karışımı evcil hayvanlarınızın oyuncaklarını temizlemek için de kullanabilirsiniz. Ayrıca zemin temizliği için test edilip onaylanmış diğer organik temizlik ürünlerinden de faydalanabilirsiniz.

Camın önünde oturup sokağı izlemeyi seven hayvanlarınız için de camlarınızı ve cam yüzeyli eşyalarınızı "limon ve su ”ile temizlemeniz mümkün. Hem tamamen doğal hem de kesinlikle leke bırakmıyor üstüne bir de parlatıyor. Kimyasal temizlik ürünleri kullanmaktansa yarım kova suya 5 yemek kaşığı limon ekleyerek tamamen doğal temizlik ürününüzü oluşturabilirsiniz.

Evinizde bir değişiklik yapmak için duvarlarınızı boyuyor olabilirsiniz ancak boyanın içindeki kimyasallar evcil hayvanlarınız için oldukça tehlikelidir. Bu tehlikeyi ortadan kaldırmak için etrafa sirke dolu kâseler bırakabilirsiniz. Aynı zamanda boyadan sonra oluşan boya lekelerini de sirke ile temizleyebilirsiniz ya da yine organik temizlik ürünlerinden faydalanabilirsiniz.

Mutfak ve lavabo temizlikleriniz içinse temizleyeceğiniz bölgeye karbonat serpiştirip ardından silmeniz yeterli olacaktır. Yağlı bir yüzeyin temizliği yapılacaksa da karbonatın içerisinde biraz tuz ilave edebilirsiniz.

Tuvaletinizi temizlemek için yine sirkeli su karışımını gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Ayrıca evcil dostlarımızın da tuvaletlerini sirkeli su ile temizleyebilirsiniz.

Çocuklu Aileler İçin Temizlik Önerileri:

Biberonlar, diş kaşıyıcılar, emzikler, oyuncaklar, kıyafetler ve daha birçok şey çocuklarımız söz konusu olduğunda büyük önem kazanıyor. Burada saydığım çocuk eşyalarının çoğunu ev temizlik ürünleri ile bulaşık makinesi ve çamaşır makinesinde yıkayabiliriz fakat bebeğimizin daha az kimyasal almasını istiyorsak yararlanacağımız birçok doğal temizlik ürünü vardır. Doğal temizlik ürünlerinin dışında organik temizlik ürünlerinden de faydalanabileceğinizi unutmayın.

1.Biberon Temizliği: bir kap dolu suya bir ölçek sirke koyarak biberonu suda 15 dakika bekleterek temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda biberonu suda kaynatmak da bir temizlik yöntemidir fakat biberonun yüksek ısıya dayanır olmasına dikkat ediniz.

2.Bebeğinizin bazen yerlere attığı bazen de ısırmaya çalıştığı oyuncaklarını temizlemek isterseniz de yine sirkeden yararlanabilirsiniz. Bir sprey kutusuna sirke doldurup oyuncaklara sıkıp ardından oyuncakların temiz bir bezle silip steril olmasını sağlayabilirsiniz.

3.Bebeğinizin ya da sizin üstünüzde olabilecek olan kusma ve idrar lekelerinin güzelce çıkması için de ılık su dolu bir kaba kıyafetleri koyup üzerinde bir fincan karbonat, birkaç parça beyaz sabun koyup biraz karışana kadar bekleyin. Giysileri bir gece kadar bu karışımın içinde bekletin eğer lekeler yoğun katmanlı ise elinizde çitileyin, ardından soğuk su ile durulayın. Temizlik ürünlerinde kullanılan madde olan bordan üretilen leke çıkartıcılar da sizin için bir çözüm olabilir.

4.Bebeğinize yemekler hazırladığınız mutfağınızın da temiz olması önemli konulardan birisidir. Öncelikle bakteri ürememesi için yemek dökülen kısmı hemen silmeniz bile mutfağınızın daha temiz olması için önemli bir adımdır. Mutfakta da doğal temizlik ürünü olarak karbonat ve sirkeden oldukça fazla yararlanabilirsiniz. Marketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz organik temizlik ürünleri de bu konuda yardımcınız olacaktır.

5.Daha iyi bir temizlik için çamaşır suyu hepimizin kurtarıcısıdır fakat bir çocuğunuz var ise aldığınız çamaşır suyunun klorsuz olmasına ve de onaylanmış olmasına özen gösteriniz.

6.Halı ve koltuk gibi yüzeyler kirlenmesi kaçınılmaz olan yüzeylerdir. Bu yüzeylerin doğal temizliği içinse lekelenmiş yüzeye bir miktar karbonat döküp bir süre bekledikten sonra süpürdüğünüzde temizlenmiş olacaktır.

7.Emekleyen bebeğiniz var ise de düzenli olarak evinizi süpürüp silmek zorundasınızdır. Evinizi süpürdükten sonra sirkeli ya da limonlu suyunuzla yerleri de silebilirsiniz.

8.Çocuğunuz sürekli kucağınızda olduğundan sizin üzerinizde giydiğiniz kıyafetlerin yıkama türü bile çocuğunuzun sağlığını etkileyebilir. Ağır çamaşır deterjanları yerine, temizlik ürünlerinde kullanılan madde olan bordan üretilen, onaylanmış, çamaşır deterjanlarını gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.