Okul İhtiyaçlarınızı Belirlerken Size Rehber Olacak 5 İpucu

21-01-2021 08:54
Okul İhtiyaçlarınızı Belirlerken Size Rehber Olacak 5 İpucu

Çocuklarınızın başarılı ve keyifli bir eğitim dönemi geçirmeleri için okul alışverişini önceden yapmanızda fayda var. Okul ihtiyaçlarını önceden belirleyerek uygun bir bütçeyle iyi bir alışveriş yapabilirsiniz. Gerekli nitelikleri olan ürünlere sahip olmak çocukların ders motivasyonunu arttıracaktır. Bu ürünleri satın alırken okul ihtiyaçları nelerdir belirlemek ve buna göre alışveriş yapmak gerekir. Okul öncesi ihtiyaç belirleme formu ile çocukların ihtiyaçlarını önceden belirleyebilir ve gereken ihtiyaçları karşılamak için bir rehbere sahip olabilirsiniz.

İhtiyaç belirleme aşamasında size yardımcı olacağını düşündüğümüz konu başlıklarını bir araya getirerek sizler için bir içerik hazırladık.

Uygun Fiyatlı Okul Malzemeleri

Okul alışverişi yaparken dikkat edilen ilk husus fiyat/performans ilişkisi olmalı. Fiyat, elbette önemli bir kıstastır fakat tek değerlendirme unsuru olmamalıdır. Çünkü kalitesiz ürünler oldukça ucuz fiyatlarla satışa sunulabilir. Bu durumda ucuz kırtasiye ürünleri çocuklarınızı yarı yolda bırakacağı gibi sürekli yeni malzemeler alınması gerekeceği için normalden daha fazla harcamaya sebep olacaktır. Bu yüzden okul ihtiyacı için uygun fiyatı belirlenen performansı da göz önünde bulundurmanız gerekir.

İnternet üzerinden yapılan okul alışverişleri daha ucuz olabilir. Özellikle okul ihtiyaçlarının neler olduğunu belirledikten sonra indirim günlerini takip ederek oldukça uygun fiyatlarla karşılayabilirsiniz.

Alışveriş yapılacak yerleri önceden belirlemeniz bu bakımdan faydalı olacaktır. Diğer yandan, farklı malzemeler için farklı mağazaları da seçebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse, okul çantaları kırtasiyeler dışında spor ve giyim mağazalarında da bulunur ve buralarda fiyat/performans bakımından daha avantajlı olabilir. İhtiyaçları organize ettikten sonra uygun fiyatlarla bulunabilecekleri yerleri araştırmak bu bakımdan faydalı olacaktır.

Bir ürünün tanınmış bir marka tarafından üretilmesi onun her zaman kaliteli olduğunu göstermeyebilir. Bütçenizi verimli ve nitelikli bir şekilde kullanmak için alışveriş listesi çıkarırken ürünü daha önce kullanan kişilerin yorumlarını incelemeniz faydalı olacaktır. E-ticaret sitelerinden değil de fiziki mağazalardan alışveriş yapsanız bile bu sitelerdeki yorumları okuyarak satın alacağınız ürünlerin kaliteleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Okula Başlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

·Öğrencinin yaşına, sınıfına ve branşına uygun alışveriş yapılmalıdır.

·Eğer öğrencinin özel bir durumu varsa malzemeler buna uygun olarak seçilmelidir.

·Düşük kaliteli malzemelerden kaçınmak gerekir. Bunların bozulma ihtimali yüksek olduğu gibi birçoğu sağlık açısından da zararlıdır. İyi bir araştırmayla kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla bulmak mümkün olacaktır.

·Etiketi olmayan ürünlerden kesinlikle uzak durmalısınız. Çocuklarınızın sağlığı ve aldığınız ürünlerin performansı için ürünün nerede üretildiğini bilmeniz gerekir. Taklit ürünlerde ise genellikle etiket bulunmaz. Bunlarla ilgili olumsuz bir durum olduğunda ulaşacağınız bir yer olmayacaktır. Dolayısıyla kesinlikle etiketli ürünleri tercih etmelisiniz.

çanta 

Dayanıklı Çocuk Ayakkabıları

Çocukların okul saati boyunca dışarıda kaldıklarını ve ayakkabı giymek durumunda olduğunu düşününce ayakkabıyı okul ihtiyacı listesinde ilk sıralara koymak gerekir. Ayakkabılarda kesinlikle ucuz ve kalitesiz ürünler tercih edilmemelidir. Seçilen ayakkabıların aşağıdaki özelliklere sahip olması gerekir:

·Ayakkabı yerle birebir temas etmemeli ve topuk desteğine sahip olmalı.

·Destek kısmı yuvarlak ve geniş olmalı.

·Burun genişliği önemli bir konudur. Ayak parmaklarının şeklini bozmayacak ve ağrıtmayacak bir genişlikte olmalıdır.

·Burun kısmında en az bir parmak uzunluğunda boşluk kalması gerekir.

·En az 2 çift ayakkabı alınması önemlidir. Her gün aynı ayakkabı –kaliteli olsa bile- giyilmemelidir.

Motivasyonu Arttıracak Malzemeler

Okul malzemelerinin kalitesi kadar nasıl göründüğü de önemlidir. Çocuklar, görsel olarak beğendikleri eşyalarla çok kolay bağ kurabilirler. Örnek vermek gerekirse, çocuğunuzun tarzına hitap eden bir defter onun ders çalışma motivasyonunu arttıracaktır. Bu yüzden, okul ihtiyacı için alışveriş yaparken görselliği ve motivasyonu yükselten diğer unsurları da göz önünde bulundurmak gerekir.

Her çocuğun bir ilgi alanı vardır. Aldığınız malzemelerin bu ilgi alanına hitap etmesi hem onu mutlu edecek hem de ders performansını arttıracaktır. Mesela sevdiği özel bir çizgi film ya da oyun varsa onun karakterlerini taşıyan eşyaları satın alabilirsiniz. Bu sayede ders malzemeleri çocuklarınız için özel bir yere sahip olacak ve onları kullanmak için heveslenmeleri kolay olacaktır. Sevilen ders malzemelerinin motivasyonu, dolayısıyla başarıyı arttırdığı uzmanlar tarafından da sıklıkla söylenmektedir.

Zaman ve İş Organizasyonu İçin Ne Alınmalı?

Öğrencilerin derslerine verimli ve kaliteli bir biçimde çalışabilmeleri için zamanı iyi organize etmeleri gerekir. Bu yüzden zaman organizasyonuyla ilgili gereçleri de okul ihtiyaçları listesi içine organizasyon gereçleri de yazılmalıdır.

·Haftalık ve aylık zaman çizelgeleri son yıllarda gittikçe popüler hâle geldi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için özel olarak hazırlanmış çizelgeler de bulunuyor. Bu çizelgelerle ders programını ve ders sonrası aktiviteleri organize etmek kolaylaşacaktır.

·Yapışkanlı kağıtlar basit ama etkili gereçlerdir. Unutulmaması gerekenleri bu kağıtlara yazarak yapıştırabilir ve sürekli göz önünde olmasını sağlayabilirsiniz.

·Mantar panolar da aynı şekilde notları göz önünde olmasını ve organize edilebilmesini sağlar. Fakat raptiye kullanılması gerektiği için belli bir yaşın altındaki çocuklara uygun olmayabilir.

·Ders defterleri dışında, zaman organizasyonu için ayrı bir defter tutulması faydalı olacaktır. Bu sayede yapılması gereken işler gruplandırılabilir, organize edilebilir. Pratik faydası bir yana bu sayede çocuklarınıza hayatları boyunca yardımcı olacak bir zaman organizasyonu yeteneği kazandırabilirsiniz.

Okul alışverişinizi yapmadan önce tüm bu önerileri dikkate almanızı ve okul ihtiyaçları için liste çıkarırken çocuklarınızın gereksinimlerini fark ederek bu gereksinimlere en uygun gereçleri seçmenizi tavsiye ederiz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.