Ofis Temizliği Nasıl Yapılır?

25-03-2021 14:00
Ofis Temizliği Nasıl Yapılır?

Ofisler, pek çok kişinin çalıştığı ve uğradığı ortamlar olduğu için hızlı bir şekilde kirlenir ve dağınık hale gelir. Temiz bir ofis, ortamın taze, hoş ve profesyonel görünmesini sağlar. Sağlık ve motivasyon açısından da hayatî öneme sahip ofis temizliği üretkenliği, yaratıcılığı ve odaklanmayı artırır. Temiz bir ortamda çalışan personelin daha iyi performans göstereceği ve sonuçta daha üretken olacağı kanıtlanmış bir gerçektir. Ofisinizde müşteriler ve çalışanlar için daha sağlıklı ve hoş bir ortam oluşturmak için ofis temizlik rehberimizden yararlanabilirsiniz.


Evraklarınızı Düzenleyerek Başlayın

Ofis alanında tozu ve dağınıklığı oluşturan başlıca araçlar, evraklardır. Dosya ve diğer evrakların organize edilmesi daha rahat ve üretken bir çalışma ortamı yaratmanıza da yardımcı olur. Ofisinizin büyük bir bölümünü kaplayan dosya, belge veya evrakları düzenlemek için dolap, evrak standı, duvar cepleri ve raf gibi organizer seçenekleri mevcut. Faturalar, iş emirleri, tahminler, satıcı bilgileri, müşteri verileri, ürün özellikleri ve çok daha fazlası için ayrı dosya etiketleri oluşturmanız temizliğe yardımcı olduğu gibi gerektiğinde dosyalara daha kolay ulaşmanızı da sağlar. Arşivlenecek olan belgeleri elektronik ortamda saklamanız ise fiziksel alandan tasarruf etmenize yardımcı olur.

 

Banyo ve Tuvaletleri Dezenfekte Edin

Temiz tuvalet ve banyo, sadece ofisin imajı için değil, çalışanların ve müşterilerin sağlığı için de oldukça önemlidir. Ofis tuvaletleri çok sayıda insan tarafından kullanıldığı için gün içerisinde birkaç defa temizlenmesi gerekir. Dezenfekte edici temizlik ürünleri, her kullanım sonrasında ortak alanlarının sterilize edilmesini sağlar. Oturağı, kapağı, lavaboyu, tezgâhı ve klozeti özel dezenfekte edici temizlik ürünleriyle silmelisiniz. Temizliğin tazeliğini gün boyunca korumak için klozette koku verici tabletler de kullanabilirsiniz. Günlük temizlik rutininin bir parçası olarak tuvaletin yerlerini silmek ve paspaslamak da önemlidir. Sabunlukları, tuvalet kâğıdı rulolarını ve kâğıt havlu sistemlerini de düzenli olarak kontrol etmeniz gerekir.

 

Elektronik Cihazları ve Masaları Düzenli Olarak Silin

Elektronik cihazlar ve kablolar tozu çektiği için rutin olarak silinmesi gerekir. Ekranları, masaüstü ve dizüstü bilgisayarları silmek için özel olarak tasarlanan mikrofiber temizleme bezlerini ve sularını kullanabilirsiniz. Daha düzenli ve temiz bir görünüm için elektroniklerin kablolarını saklayan organizerlerden de yararlanabilirsiniz. Telefon gibi yüzünüze temas eden elektronikleri temizlerken dezenfektankullanmak gerekir. Masanızın sürekli temiz kalması için elinizin altında ıslak mendil ve el temizleme jeli gibi pratik ürünler tutmalısınız. Günlük olarak ofis çöplerinin atılması da daha temiz bir görünüm için önemlidir.

Açık Alanın Estetik ve Temiz Göründüğünden Emin Olun

Müşterileriniz iş yerinizi ziyaret ettiğinde temiz bir ofis ortamı ilk izlenim için oldukça önemlidir. İşletmeniz hakkında doğru ve pozitif bir imaj bırakmak için kamusal alanın prezentabl olması oldukça önemlidir. Oturma yerleri toz, kırıntı ve lekelerden arındırılmalıdır. Müşterilerin okumasını bekleyen dergiler, kitaplar, broşürler düzenli ve güncel olmalıdır. Dekoratif objelerin, süs eşyalarının, aynaların, sehpaların, rafların ve bitkilerin tozu güncel olarak alınmalıdır. Zeminin sürekli süpürülmesi ve paspaslanması da önemlidir. Ofisinizin atmosferine uygun spreylerle temiz ve ferah bir ortam yaratabilirsiniz. Çok yoğun ortamlarda daha sağlıklı ve hijyenik bir hava için özel hava temizleyici ürünlerden de faydalanabilirsiniz.

 

Ofis temizliği için dış kaynaklardan yararlanılabilir mi?

Yüksek standartlarınızı korumak için son teknoloji ekipman kullanarak profesyonel ve kapsamlı temizlik hizmeti sunan ekiplerden yararlanabilirsiniz.

 

Ofis ne sıklıkla temizlenmelidir?

Çöp boşaltma, tuvaletleri dezenfekte etme, kamusal alanı temizleme ve mutfağı toplama gibi temizlik işlerinin günlük olarak yapılması gerekir. Diğer detaylı temizlik işlemleri ise ofis yoğunluğuna göre haftada 1-2 kere tekrarlanabilir.

 

Ofisin havasını temizlemek için hangi ürünler kullanılmalıdır?

Havadaki virüs, bakteri veya istenmeyen kokuları ortadan kaldırmak için havalandırma cihazları kullanılabilir. Doğal olarak ofisin ortamının havalandırılması da önemlidir.

 

Ofisi temiz tutmak için nelere dikkat edilmelidir?

Minimum düzeyde eşya olması ve toz tutmaya müsait alanların silinmesi sürekli temiz bir ofis ortamı yaratmaya yardımcı olur.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.