Herkesin Hayatı Boyunca En Az Bir Kere Kullandığı Efsane Kalem: BIC

29-03-2021 11:28
Herkesin Hayatı Boyunca En Az Bir Kere Kullandığı Efsane Kalem: BIC

Bazı kırtasiye gereçleri, kullanıldıkları alanlar ve insanlara hatırlattıkları anılar sebebiyle bir eşyadan çok daha fazlası hâline gelir. O efsanevi kırtasiye gereçlerinden belki de en ünlüsü hiç de yabancı değil: Herkesin hayatı boyunca en az bir kez yolunun kesiştiği BIC kalem! Yalnızca markasını andığınızda bile direkt logosunu hatırlayacağınız, farklı seçenekleriyle okullarda, postanelerde, devlet dairelerinde ya da ofislerde mutlaka karşılaşabileceğiniz BIC kalem, pek çok unutulmaz anının da başrolünde yer alır. Peki, bu efsanevi kalem hakkında siz neler biliyorsunuz? İşte, karşınızda dünyaca ünlü BIC kalemleri hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar…

Nedir Bu BIC Kalem?

1944 yılında Fransa’da mütevazı bir imâlathane olarak kurulan basit bir firmanın bu kadar ünlü olacağını kim düşünebilir? Elbette ki hiç kimse. Markanın daima mütevazı kalacağına inananlardan biri de bizzat kurucusu olan Marcel Bich’tir. 1944 yılında Eduard Buffard ile ortaklık kuran Bich, tam 6 yıl boyunca firmasını iddiasız bir şekilde yönetir. Şirketin kaderini değiştiren ise 1950 yılında efsanevi BIC Cristal kaleminin tasarlanması olur. Bugün "BIC kalem” denince herkesin aklına gelen şeffaf gövdeli, plastik kapaklı tükenmez kalem modeli, önce Fransa’da sonra tüm dünyada geniş yankı uyandırır ve markayı dünya çapında bir fenomen hâline getirir. O tarihten sonra popülaritesi bir hayli artan BIC; tükenmez kalem, pilot kalem, boya kalemi, kurşun kalem, versatil kalem ve silgi gibi kırtasiye gereçleri tasarlar. Başarılı markanın ürün yelpazesine zamanla çakmak ve vücut boyası seçenekleri de girer. Ne var ki "BIC Cristal”, popülaritesini hiçbir zaman yitirmez ve markanın en başarılı ürünü olmaya devam eder. Yüksek yazım kalitesi, uygun fiyat seçenekleri ve ergonomik gövdesiyle tükenmez kalem denince akla gelen ilk ürünler arasında yer alan efsanevi BIC Cristal tükenmez kalem, bu sayede pek çok farklı alanda günlük hayatın bir parçası hâline gelir.

BIC Cristal Ününü Neye Borçlu?

Bu sorunun yanıtı aslında herkes için değişir. Kimi kullanıcılar, efsanevi BIC Cristal tükenmez kalemi pratik kullanım şekli için tercih ederken kimileri ise ürünün uygun fiyatlarının cazibesine kapılır. Dünyadaki ilk "tükenmez kalem” tasarımlarından olan ve bu sebeple de jenerik bir ürün hâline gelen BIC Cristal, dayanıklı yapısı ve uzun kullanım ömrüyle de ofislerin, resmi dairelerin ve okulların vazgeçilmezleri arasında bulunur. Efsanevi BIC tükenmez kalemin bu kadar popüler olmasının bir diğer sebebi de yüksek yazım kalitesidir. Şöyle bir düşünün: BIC Cristal kalem hangi alanda işe yaramaz ki? Bu efsanevi ürünle postanelerde mektuplarınızın adresini yazabilir, resmi dairelerde evrak doldurabilir, kargo firmalarına imza verebilirsiniz. BIC kalemi ofisinizde resmi yazışmalarda kullanabilir, okulda not tutmak için tercih edebilirsiniz. Mektuplarınızı ve kişisel notlarınızı BIC kalemle yazabilirsiniz. Üstelik BIC kalem modelinin mavi, siyah ve kırmızı seçenekleriyle hayatınızı da renklendirebilirsiniz!

BIC Kalitesiyle Tanışma Zamanı!

Pek olası olmasa da hayatınız boyunca BIC Cristal modeliyle hiç karşılaşmamış olabilirsiniz. Eğer bu efsanevi ürünü henüz kullanmadıysanız siz de hemen tercih edebilir ve popüler markanın neden dünya çapında ün kazandığını keşfedebilirsiniz. BIC imzası taşıyan klasik tükenmez kalem modelini ergonomik kapağı ve ideal boyutları sayesinde rahatça kullanabilir ve yazı yazmanın keyfini yeniden keşfedebilirsiniz.


BIC Cristal kalem ile diğer tükenmez kalemler arasındaki fark nedir?

BIC Cristal, pek çok tükenmez kalem türüne göre daha uzun ömürlü ve daha uygun fiyatlı bir üründür.

BIC Cristal kalem renk seçenekleri nelerdir?

BIC Cristal modelinin mavi, kırmızı ve siyah renk alternatifleri bulunur.

BIC Cristal kalemle yazılan yazılar silinebilir mi?

BIC ürünleriyle yazılan yazılar tükenmez kalem silgileriyle silinebilir ya da düzeltici seçenekleriyle kapatılabilir.

BIC Cristal kalem resmi işlemlerde kullanılabilir mi?

Yüksek kalitede bir mürekkebe sahip olan BIC tükenmez kalem, imza işlemlerinde ve resmi formlar doldurulurken rahatlıkla tercih edilebilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.