Hava Temizleyici Kullanmanın Faydaları

20-01-2021 15:49
Hava Temizleyici Kullanmanın Faydaları

Hava temizleme cihazları günümüz şartlarının getirdiği kapalı alanlarda daha fazla zaman geçirme zorunluluğu sebebiyle artık lüks değil, bir ihtiyaç halini aldı. Kaloriferler, klimalar, iklimlendirme cihazlarından olumsuz etkilenen soluduğumuz hava, bu hava temizleme cihazları aracılığıyla temizleniyor. Temizlenen hava, artık ihtiyacımız olan solunabilir hava halini alıyor.

Hava Temizleyiciler Nasıl Çalışır?

Detayda birtakım farklılıklar göstermelerine karşın, tüm hava temizleyiciler aynı prensiple çalışır. Hava temizleyiciler kabaca, havayı birden fazla filtreden geçirerek süzen cihazlar olarak değerlendirilebilir. Entegre iyonlaştırıcılı hava temizleyiciler antistatik enerjiyle havada bulunan iyonların negatif yüklenmesini sağlar. Negatif yüklenen partiküller, ortamdaki havadan daha ağır bir hal aldığı için havada asılı kalamaz ve yere düşerler. Yere düşen bu ağır yapılı partiküller, günlük temizlik esnasında rahatlıkla ortamdan uzaklaştırılabilir.

Birbirinden farklı filtreleme sistemleri olan hava temizleme cihazları en dışta saç, deri döküntüleri, artık hayatımızın vazgeçilmez birer parçası halini almış evcil dostlarımızın tüyleri gibi iri partikülleri tutan dış filtreler; sonrasında ev tozunu tutan ve koku gideren filtreler ve daha da iç kısımda ise ev tozu denen gözle göremediğimiz ancak akciğer ve kalp sağlığımız için son derece zararlı, gözle görülemeyen partikülleri tutan filtrelerden oluşur.

Hava Temizleyici Markaları

Bugün hemen hemen her markadan, her bütçeye uygun hava temizleme cihazlarına ulaşabilmemiz mümkün. Hava temizleyiciler bulunulan ortamın havasını birçok bakteri, virüs ve mikroptan arındırdığı için alerjik reaksiyonlar, enfeksiyonlar ve hastalıklara karşı açık ve etkili bir koruma sağlıyor. Hepa filtreye sahip hava temizleyiciler, küf oluşumunu önleyerek, ciğerlerimizi en büyük düşmanlarından biri olan rutubete karşı da savaş açıyorlar. Evcil hayvanların tüylerini yakalayıp hapsetme özelliğine sahip olan hava temizleyiciler astım gibi birçok sorunu ortadan kaldırıyor.

Neredeyse bütün markalardaki hava temizleme cihazlarının ortamdaki kötü kokları giderme, sigara kokusu gibi kalıcı kokular önleme, ortamın havasını nemlendirme, havadaki ozon oranını arttırma, hatta eklenebilecek esanslarla istediğimiz kokuyu bulunduğumuz ortama yayma özelliği var.

Bazı markalar, cihazlarında hava temizlemenin yanı sıra loş ve sakin ortam ihtiyacı için led ışık seçeneği ve uzaktan kumanda konforu da sunuyor. Bu hava temizleyiciler, aynı zamanda evinize şık bir görünüm sağlıyor.

hava temizleyici

Hava Temizleyici Filtreleri Nasıl Temizlenir?

Hava temizleme günümüzde sağlığımız için çok önemli bir hal aldı. Hava temizleyiciler evlerimizin, ofislerimizin olmazsa olmazı oldu. Hava temizleyicilerin havamızı gerektiği gibi temizleyebilmeleri için filtre temizliği ve bakımı son derece önemli bir etken. Bazı hava temizleme cihazlarının filtreleri ne yazık ki temizlenemiyor. Bu durum, bu hava temizleyicilerin verimsiz ve kullan at yapıda olmasına sebep oluyor. Filtresini temizleyemediğimiz hava temizleme cihazları, hava temizleme şöyle dursun, biriktirdiği partikülleri ve mikro partikülleri tekrar havaya salarak çok daha sağlıksız bir ortam oluşturuyor. Genellikle hava temizleme cihazlarının ön filtreleri kolaylıkla çıkartılıp yıkamak suretiyle temizlenip, tekrar kullanıma uygun hale getirilecek şekilde tasarlanmıştır. Kullanım koşullarına ve kullanım süresine bağlı olarak filtreler, iki haftada bir kullanım talimatlarına uygun olarak çıkartılıp, temizlenip tekrar tekrar kullanılabilir.

Ancak daha iç bir filtre katmanı olan koku giderme filtreleri, ne yazık ki kullanıcı tarafından çıkartılıp temizlenemiyor. Koku giderme filtrelerinin kullanım ömürleri ve temizlenme süreleri, ön filtrelere göre çok daha uzun. Fakat yine verimli ve sağlıklı bir hava temizliği için kullandığımız markanın ön gördüğün aralıklarla bakım ve temizliğini yaptırmalıyız. Çok daha iç katman bir filtre olan, sigara dumanı partikülleri gibi çok daha detaylı ve güçlü tutma özelliği olan hepa filtreler de temizlenemeyen filtreler arasında.

Daha uzun soluklu, daha güvenilir hava temizliği ve hava temizleme cihazları için ufo hava temizleme cihazları gibi güvenilir cihazları tercih etmekte yarar var.

Hava Kalitesini Arttırmanın Yolları

Hava temizlemenin ihtiyaç hatta zaruri bir hal almasının sebebi hava kirliliği kadar kalitesiz hava. Ufo hava temizleme cihazları gibi hava temizleme cihazları hava temizleme konusunda olduğu kadar hava kalitesini arttırma konusunda da aktif ve etkili çözümler sunuyorlar. Hava temizleme kadar hava kalitemizi arttırmak da son derece önemli. Kapalı mekan bitkileri hava kalitesini arttırmak açısından şık, dekoratif ve olumlu etkileri bilinen bir seçenek. Ancak kapalı mekan bitkilerimizden olumlu sonuçlar elde edebilmek için de onların ihtiyaç duyduğu oranda bir hava temizliği sağlamalıyız. Aksi takdirde sağlığımız için oldukça zararlı gazlar salgılamaları oldukça olası.

Uzun uzun zaman geçirdiğimiz evlerimizi, ofislerimizi, alerjenik etkiler yoksa, sık sık havalandırmak, karbonat, limon gibi doğal hava temizleyiciler kullanmak da alternatif yöntemler arasında.

Kirli Havanın Sağlığa Etkileri

Kirliliğin her türlüsü çok sağlığımız için çok tehlikeli ve zararlı ancak hava kirliliği doğrudan doğruya akciğerlerimizi, kalp ve damar sağlığımızı tehdit ediyor. Diğer birçok kirliliğe nazaran etki alanı çok daha geniş ve çok daha fazla canlıya ulaşıyor. Hava kirliliği konusunda araştırma yapan bilim insanları artık evlerimizin güvenli ve temiz olmadığını şöyle anlatıyorlar "Evlerinizdeki hava kirliliğini anlamak için, dışarıdaki bütün kirliliği alın, yemek kokularını, deterjan kokularını, temizlik malzemelerinin kokularını, oda spreylerinizi, deodorantlarınızı, içtiğiniz sigaraların kokularını ekleyin.”

Her kronik hastalığın temelinde ve bebek ölümlerinde ciddi oranda hava kirliliğinin etkisi var. Oysa ki temiz ve sağlıklı nefesler hepimizin hakkı, en çok da çocuklarımızın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.